Нове отруєння «Новачком»: Британія вимагає від Росії пояснень

Нове отруєння «Новачком»: Британія вимагає від Росії пояснень

За словами міністра, Британія проконсультується з союзниками про можливу відповідь РФ на отруєння у Вілтширі

Голова МВС Великої Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити нове отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» після того, як у британському Вілтширі від неї постраждали двоє британців.

Про це повідомляє BBC.

Джавід заявив, що речовина була того ж типу, якою отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку в березні.

Він повідомив, що сотня співробітників по боротьбі з тероризмом беруть участь у розслідуванні нового випадку отруєння разом з поліцією Вілтшира.

«Абсолютно неприйнятно, щоб наші люди або навмисне, або випадково ставали цілями, та щоб наші вулиці, парки і міста ставали місцем для скидання отрути», - підкреслив Джавід, звертаючись до депутатів.

«Настав час російській державі виступити і чітко пояснити, що сталося», - заявив міністр.

Він зазначив, що Британія проконсультується з союзниками про можливу відповідь Росії на останній випадок отруєння у Вілтширі.

Напередодні поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися «Новачком». Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Також прем'єр Британії Тереза Мей взяла під контроль розслідування нового отруєння в Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: