Новий глава ОБСЄ вперше прибув до України

Новий глава ОБСЄ вперше прибув до України
Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак прибув 15 січня в Україну

Мирослав Лайчак провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Мирослав Лайчак вперше прибув в Україну і провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в країні. Про це Лайчак повідомив у вівторок, 15 січня, в Twitter.

«Сьогодні я побував в Україні в ході свого першого візиту в ролі чинного голови ОБСЄ. Відразу після мого прибуття я отримав вичерпний брифінг від СММ ОБСЄ про їхню роботу і ситуацію з безпекою в Україні та навколо неї», - написав Лайчак.

Раніше військовий вертоліт з міністрами закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Польщі та України не долетів до Маріуполя через важкі погодні умови.

Як повідомлялося, візит мав бути здійснений з метою ознайомлення міністрів з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.

Міністри також мали ознайомитись зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі.

Цей візит мав стати відповіддю на заклик Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: