Новий голова Конституційного суду назвав своє обрання феноменом

Новий голова Конституційного суду назвав своє обрання феноменом
Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук

Cтаніслав Шевчук стверджує, що у нього нема жодних зобов’язань перед політиками

Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук в інтерв'ю «Главкому» розповів про те, як йому дісталася нова посада. Як зазначає суддя, понад рік крісло голови Конституційного суду залишалося порожнім, що було неприпустимим для нормального функціювання органу. Шевчук додає, що висування його кандидатури стало справжнім викликом, а обрання на цей пост – несподіванкою.

Суддя також підкреслює, що обрання голови було важливим кроком для Конституційного суду, який повинен робити це незалежно від політичних розкладів. Голова КС стверджує, що жодного тиску та шантажу на нього не було і бути не може.

«У мене не було жодного зобов’язання перед якоюсь партією або групою. Точно так, як і під час обрання головою Конституційного суду. Жодна політична сила за мною не стояла та не стоїть. Мною не керують політики та олігархи або їхні представники, які, відверто кажучи, дуже цього хочуть. За мною тільки моя репутація професора та юриста-конституціоналіста»,- зазначає Шевчук.

Нагадаємо, що Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого 2018 року більшою кількістю голосів.

Читайте більше у інтерв'ю «Главкому»: «Голова КС Станіслав Шевчук: У нас хороша Конституція. Проблема у тому, що владна еліта не живе за нею»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: