Новий очільник ОБСЄ: Україна буде нашим пріоритетом

Новий очільник ОБСЄ: Україна буде нашим пріоритетом
Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак

Майбутній голова ОБСЄ додав, що приїде в Україну з візитом вже на початку року

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який з 1 січня керуватиме в ОБСЄ, свій перший візит у цій якості планує здійснити в Україну.

Про це він заявив у Мілані, де триває міністерська зустріч організації.

Лайчак запевнив, що допомога у розв’язанні українсько-російського конфлікту (який за термінологією ОБСЄ має назву "конфлікт в та навколо України") стане його ключовим завданням на час річного головування.

«Звичайно, Україна буде нашим основним пріоритетом. ОБСЄ  взагалі дуже непокоїть  те, як пом’якшити цю ситуацію і як допомогти людям, яких зачепив цей конфлікт. Ми будемо чесним посередником і готуватимемо грунт для політичних переговорів», - заявив міністр.

«Україна – наш сусід і ми справді чудово знаємо, якою є ситуація. Я відслідковував її від початку і сподіваюся використати ці знання щоби зсунути ситуацію, щоби допомогти», - додав Лайчак. Він наголосив, що ставить перед собою «реалістично амбітні завдання», але відмовився уточнювати, на які саме результати розраховує.

Майбутній очільник ОБСЄ додав, що приїде в Україну з візитом вже на початку року. «Це буде мій перший закордонний візит (в якості головуючого)», зазначив він. Раніше під час візитів на початку головування попередники Лайчака їхали на Донбас. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: