Новий звіт про катастрофу під Смоленськом викликає багато нових запитань – The Washington Post

Новий звіт про катастрофу під Смоленськом викликає багато нових запитань – The Washington Post
Фото 24tv.ua

Нова польська комісія, яка розслідує катастрофу, заявила, що записи «чорних скриньок» «зазнали маніпуляцій і скорочення»

У четвер проведене Польщею розслідування авіакатастрофи над територією Росії, яка забрала життя президента Польщі Леха Качиньського, знову опинилося в центрі уваги. Урядова комісія заявила, що звукозапис, зроблений під час польоту, зазнав маніпуляцій – можливо, у зв'язку зі спробами замаскувати причину трагедії, пише The Washington Post.

Розслідування, організоване попереднім урядом, показало, що аварія була викликана помилкою пілота в умовах сильного туману в аеропорту Смоленська. Однак у четвер нова польська комісія, яка розслідує катастрофу, заявила, що записи «чорних скриньок» «зазнали маніпуляцій та скорочення». Кілька секунд аудіозапису відсутні.

«Польський міністр оборони Антоній Мацеревич сказав, що це «незаперечний доказ фальсифікацій, маніпуляцій і приховування істини», – йдеться в статті. - Польський уряд витрачає величезні зусилля на тяжкий перегляд підсумків розслідування катастрофи. На початку цього тижня слідчі підтвердили, що ексгумуватимуть тіла більшості жертв, у тому числі Качиньського і його дружини, щоб знайти ознаки складу злочину».

«Вичерпні посмертні експертизи... будуть важливими для визначення того, які травми дістали жертви аварії і які причини їхніх смертей, а також для реконструкції останніх моментів краху і його причин», – сказав у червні польський прокурор.

Перед новою комісією, сформованою в березні, не стоїть завдання назвати можливих винуватців, каже Мацеревич. Однак він опосередковано звинуватив у трагедії Росію. Політичні опоненти колишнього польського прем'єра Дональда Туска, який займає зараз пост президента Європейської ради, звинувачували його в навмисно недбалому проведенні вихідного розслідування, пише автор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: