NYT: виплати Манафорту перевищували офіційні витрати Партії регіонів

NYT: виплати Манафорту перевищували офіційні витрати Партії регіонів
Пол Манафорт

У Манафорта перекладають відповідальність за суперечності між фінансовоми даними на Партію регіонів

Екс-голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, який оприлюднив доходи від співпраці з Партією регіонів (ПР) у 2012-2013 роках, отримав більше, ніж ПР офіційно витрачала в той період.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, в 2012 році ПР повідомила про щорічні витрати близько $11,1 млн. За той же рік Манафорт повідомив про доходи від Партії регіонів в сумі $12,1 млн. Але у звітах Манафорта, які він подав до Мін'юсту США, зазначено, що в зазначений період він отримав від регіоналів $17 млн.

У 2013 році Партія регіонів повідомила про витрати у розмірі $3,7 млн, а Манафорт - про отримання платежів в розмірі $4,5 млн.

Документи Манафорта, представлені в Мін'юст США, не охоплюють весь період його роботи в Україні. Зокрема, в записах так званої амбарной книги ПР згадуються $12,7 млн, які призначалися для фірми Манафорта з 2007 по 2012 рр. За даними «амбарної книги», регіонали за останні 10 років витратили близько $2 мільярдів.

Манафорту не було пред'явлено звинувачення в порушенні будь-яких законів про звітність про доходи, отримані від співпраці з ПР.

Прес-секретар Манафорта Джейсон Малоні заявив, що відповідальність за суперечності між даними, які публікувала ПР і даними Манафорта лежить на Партії регіонів.

«Питання про звітність Партії регіонів повинні бути направлені тим, хто входить до складу партії, відповідальної за таку звітність», - заявив Малоні.

«Українське розслідування цієї невідповідності навряд чи можливо. Партія регіонів розформована, а прокурори розглядають набагато серйозніші злочини, ніж помилки в звітах про фінансування партії», - зазначає видання.

У той час, коли ПР декларувала свою діяльність, подання фальшивого фінансового звіту вважалося адміністративним правопорушенням, яке каралося штрафом у кількасот доларів, зазначають експерти.

Як відомо, Пол Манафорт подав у Мін'юст США документи, що свідчать про отримання ним від Партії регіонів у 2012-2013 роках $17 млн.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький визнав, що доказів причетності Манафорта до «чорної бухгалтерії ПР» не існує

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: