ОБСЄ давить на Кишинів щодо розробки проекту документа про спецстатус Придністров’я

ОБСЄ давить на Кишинів щодо розробки проекту документа про спецстатус Придністров’я
Придністров'я

Дипломат закликає до активізації двостороннього діалогу між Кишиневом і Тирасполем

Спецпредставник голови ОБСЄ з придністровського врегулювання, австрійський дипломат Вольф Дітріх Хайм закликав Кишинів розробити проект документа про особливий статус Придністровського регіону у складі єдиної Молдавської держави.

Про це він заявив на прес-конференції у Кишиневі, повідомляє «Укрінформ».

«Під час зустрічей з керівництвом Республіки Молдова я нагадав про заклик діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Австрії Себастіана Курца про необхідність швидкої розробки документа про особливий статус Придністровського регіону у складі єдиної Молдови», - заявив Хайм.

Дипломат закликав також до активізації двостороннього діалогу між Кишиневом і Тирасполем, до підвищення ефективності діяльності експертних робочих груп, а також до реалізації Берлінського протоколу, підписаного в середині 2016 року під час переговорів у форматі «5+2».

Хайм перебував у Молдові з дводенним робочим візитом, у рамках якого обговорив з керівництвом Молдови і владою невизнаного Придністров'я питання придністровського врегулювання.

Нагадаємо, нещодавно сталась 25 річниця від початку придністровського конфлікту.

До слова, у період з 13 по 19 березня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на 75% більше випадків застосування забороненого Мінськими угодами озброєння, аніж за попередній тиждень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: