ОБСЄ нарахувала понад 10 тис. порушень режиму тиші у Луганській області

ОБСЄ нарахувала понад 10 тис. порушень режиму тиші у Луганській області

З початку року бойовики більше 10 тис. разів порушили режим припинення вогню

У період з 1 січня по 23 березня Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. порушень режиму припинення вогню в районах, що знаходяться вздовж лінії зіткнення в Луганській області.

Про це під час брифінгу в Луганську заявив Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) Олександр Хуг.

Зокрема, за його словами, СММ ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. порушень режиму припинення вогню з яких 130 випадків застосування реактивної системи залпового вогню.

«У часовому проміжку від 1 січня по 23 березня Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ зафіксувала понад 10 тис. порушень режиму припинення вогню, включаючи більше тисячі випадків застосування озброєння в районах уздовж лінії зіткнення в Луганській області, з яких 130 випадків застосування реактивної системи залпового вогню», — сказав він.

Як заявив Хуг, якщо брати часовий проміжок з 1 січня, найбільш постраждалим районом території області можна вважати район Попасній та Первомайська, на які припадає близько 75 % від усіх порушень.

«У той же період СММ зафіксувала близько 80 одиниць озброєння, розміщені в порушення погоджених відводу ліній по обидві сторони від лінії зіткнення», — додав він.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню з 30 березня 2018 року.

Раніше Тристороння контактна група неодноразово домовлялася про припинення вогню з нагоди свят, однак проросійські бойовики щоразу зривали перемир’я, провокативно обстрілюючи позиції ЗСУ або мирні населенні пункти «сірої зони» на сході України.

Востаннє про режим тиші на Донбасі було домовлено з 5 березня. Втім, вже упродовж 5 березня російсько-терористичні війська здійснили три прицільні обстріли укріплень сил АТО, поранений один військовослужбовець Збройних сил України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: