ОБСЄ не спостерігатиме за російськими виборами в окупованому Криму

ОБСЄ не спостерігатиме за російськими виборами в окупованому Криму

«Про півострів у нашій доповіді нічого не буде», – заявив глава місії БДІПЛ ОБСЄ Ян Петерсен

Спостерігачі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не спостерігатимуть за перебігом голосування до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму. Про це заявив глава місії БДІПЛ ОБСЄ Ян Петерсен.
«Усі регіони, вся Росія. Ті довгострокові спостерігачі, яких було розподілено по країні, повинні спостерігати за всією вашої територією. Але оскільки ОБСЄ працює, грунтуючись на консенсусі всіх країн – членів ОБСЄ, Крим не є частиною нашого спостереження», – сказав він в інтерв'ю газеті «Известия».
«Про півострів у нашій доповіді нічого не буде», – додав Петерсен, відповідаючи на запитання, чи визнає місія результати виборів у Криму.
Він також розповів про те, скільки спостерігачів від БДІПЛ очікується на цих виборах. «Близько 300 короткострокових спостерігачів приїдуть наступного тижня, безпосередньо до дня голосування. Що стосується довгострокових спостерігачів, то точна цифра – 64 людини. Вони тут перебувають протягом місяця», – зазначив він.
Крім того, за його словами, в день голосування місія БДІПЛ поповниться представниками Парламентської асамблеї ОБСЄ: «Це приблизно 100 осіб. Вони, звичайно, не є членами нашої місії, але ми працюємо в рамках тісної співпраці. Що стосується статусу їхньої акредитації, я поки що в ньому не впевнений, але припускаю, що з цим проблем не виникне – це буде гладкий процес».
Петерсен уточнив, що місія з оцінки потреб порекомендувала задіяти більше короткострокових спостерігачів.
«Важко сказати, скільки людей потрібно, але ми переконані: та кількість, яка у нас вже є, дасть змогу дати справді об'єктивну оцінку виборчого процесу та дню голосування», – запевнив глава місії.
Вибори до Держдуми VII скликання відбудуться 18 вересня 2016 року відповідно до ухваленого в 2014 р. закону, що повертає змішану систему виборів до нижньої палати парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: