ОБСЄ зафіксувала пошкодження в окупованих Пікузах поблизу Маріуполя

ОБСЄ зафіксувала пошкодження в окупованих Пікузах поблизу Маріуполя

Місцева мешканка повідомила спостерігачам ОБСЄ, що обстріл стався ввечері 16 червня

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували пошкодження двох будинків, будівлі магазину, а також автомобіля в селі Пікуза (колишнє Комінтерново, непідконтрольний уряду, 23 км на північний схід від Маріуполя).

Про це повідомляється в звіті місії.

За оцінкою місії, пошкодження даху магазина по вулиці Ахматової утворилися внаслідок попадання снарядів калібром 73 мм, проте встановити напрямок вогню патрулю не вдалося. Місцева мешканка повідомила спостерігачам, що обстріл стався ввечері 16 червня.

«На вул. Ахматової, 17, команда СММ бачила, що з західного схилу даху одноповерхового житлового будинку були зірвані ділянки азбестоцементних хвилястих листів. Приблизно в 6 м на захід від будинку спостерігачі помітили дерево, на якому були зламані одна велика гілка і кілька маленьких гілок. За оцінкою, пошкодження утворилися внаслідок попадання 73-мм снаряда, випущеного з західного напрямку», — йдеться у звіті.

На тій самій вулиці СММ зафіксувала деформацію багажника машини. За оцінкою місії, вогонь вівся з західного напрямку.

«У Донецькій області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши зокрема близько 105 вибухів, в порівнянні з попередньою добою (приблизно 120 вибухів)», — зазначається у звіті.

Як повідомлялося, у Державному департаменті наголосили на тому, що підтримувані Росією бойовики повинні припинити стріляти в напрямку співробітників спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: