ОБСЄ закликає владу України захистити журналістів

ОБСЄ закликає владу України захистити журналістів

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович просить провести розслідування щодо нападу журналістів

Мова йде про побиття журналіста «Громадського ТБ» Анатолія Остапенка в Запоріжжі.
Про це повідомили в штаб-квартирі Організації з безпеки і співробітництва в Європі, передає «Укрінформ».
«Оскільки тривожні події у сфері безпеки журналістів тривають у різних частинах України, я знову закликаю владу зробити все від неї залежне, щоб зберегти це актуальне питання в порядку денному і покласти край безкарності за такі злочини», - заявила Міятович.
Вона нагадала, що останнім часом підняла перед Києвом такі проблеми як напад на офіс телекомпанії «Україна» 22 квітня, коли група з 15 чоловік залила фойє червоною фарбою; перешкоджання роботі Віталія Франзюка, оператора телеканалу НТН під час зйомок сцени злочину в Києві 6 квітня; напади та залякування журналістів телеканалу "1+1" у Києві 1 квітня; підпал і напад на офіс в телевізійній студії Конотопського каналу в Сумській області 1 квітня.
Нагадаємо, що в Запоріжжі троє невідомих у масках жорстоко побили журналіста місцевої редакції «Громадське ТБ» Анатолія Остапенка.
Раніше повідомлялося, що на знімальну групу «Наші гроші» у Харкові напав невідомий. Коли представники ЗМІ знімали сюжет, чоловік почав грубо вимагати від оператора, щоб той припинив зйомку. Почувши відмову, правопорушник кинувся у бійку. За даними поліції, нападником виявився 61-річний харків’янин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: