Обвинувачений Росією кримський журналіст Микола Семена закликає владу України писати листи до Кремля

Обвинувачений Росією кримський журналіст Микола Семена закликає владу України писати листи до Кремля
Кримський журналіст Микола Семена

Семена вважає, що всі заяви України на його підтримку не доходять до російської влади

Кримський журналіст Микола Семена, обвинувачений окупантами у закликах до порушення територіальної цілісності РФ, відчуває моральну підтримку від української влади. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Підтримку я відчуваю і ціную. Перш за все це моральна підтримка. До мене доходили відомості, що й представники президента, і Святослав Цеголко доповідають главі держави щодо моєї ситуації. І Верховна Рада ухвалила спеціальну постанову про мене і Романа Сущенка, і МЗС постійно наголошує на нашій проблемі. Спілка журналістів України мене постійно підтримує», – сказав Семена.

Але, на його думку, це лише заяви для ЗМІ.

Він вважає, що потрібно писати листи з позицією України представникам російської влади. «Можливо, було б краще, аби листи з позицією України відправляли до РФ, представникам влади і, зрештою, до Криму та представників суду, де судять нас і кримських татар», – сказав журналіст.

«Я думаю, що вони публікуються в пресі і фактично їх ніхто не розсилає. Вони гадають, якщо вже опубліковано у пресі, воно вже дійшло», – додав він.

Нагадаємо, 10 травня в окупованому Криму відбулося судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени. 68-річного медійника у грудні минулого року звинуватили у закликах до порушення територіальної цілісності РФ (ч. 2 ст. 280.1. Кримінального кодексу РФ «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації») за допис «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму». Він був зроблений на сайті «Крим.Реалії». У тексті журналіст пише про те, що анексія Криму є незаконною і Україні слід докласти зусиль до повернення півострова. 

Наступне засідання призначено на 22 травня. На ньому планують завершити вивчення матеріалів справи і допитати експерта ФСБ Іванову, яка давала висновок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: