Одеса відсудила у одіозного забудовника 3,5 млн грн - ЗМІ

Одеса відсудила у одіозного забудовника 3,5 млн грн - ЗМІ
Будівництво торгового центру «Кадорр» 

Аднан Ківан має відшкодувати збитки місту

Одеський виконком відсудив у компанії сирійського бізнесмена Аднана Ківана 3,5 мільйона гривень боргу. Саме таку суму недоотримав бюджет Одеси від ТОВ «Рузана-Плюс» за будівництво торгового центру «Кадорр» на вулиці Катерининській, пишуть «Известия в Украине».

Відповідне рішення на користь міста ухвалив Господарський суд Одеської області.

«За законом, кожен забудовник зобов'язаний взяти участь у розвитку інфраструктури міста. Він зобов'язаний сплатити пайову участь у розмірі, який визначається з урахуванням обсягів будівництва», - повідомив заступник директора юридичного департаменту одеської міської ради Ігор Бондаренко.

Компанія Ківана ТОВ «Рузана-Плюс» уклала договір пайової участі. Однак обдурила місто, змовчавши про реальну площі фактично збудованого об'єкта. Проект забудовника в рази перевищив реальні масштаби будівництва, стверджує видання.

Цим пояснюються недавні спроби «кадорровців» не допустити з інспекцією в будівлю торгового центру депутатів Одеської міськради. А також серія виступів на «7 каналі», що належить Аднану Ківану. Як з'ясувалося, за гнівними нападками на депутатський корпус ховалося банальне бажання приховати шахрайство.

В результаті одеський виконком подав позов у господарський суд Одеської області і виграв його.

Тепер ТОВ «Рузана-Плюс» має відшкодувати збитки місту у розмірі 3 мільйони 430 тисяч 626 гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: