Офіс президента обіцяє: особлива увага зараз Чернівецькій і Київській областям

Офіс президента обіцяє: особлива увага зараз Чернівецькій і Київській областям
Лікарні Чернівецької області наразі забезпечені всім необхідним для лікування хворих на коронавірус

Влада Буковини пояснила Зеленському: для боротьби з коронавірусом регіону потрібно більше, ніж іншим

Через найбільшу кількість хворих на коронавірус Чернівецька і Київська області перебуватимуть на пріоритетному забезпеченні медичною допомогою з боку держави. Про це було заявлено на селекторній нараді за участю президента Володимира Зеленського, що відбулася 23 квітня, розповів в інтерв’ю «Главкому» голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук 

Такі селекторні наради за участі президента відбуваються щотижня і вони присвячені ситуації в кожній області.

Осачук каже, що завжди він доповідає першим про ситуацію в Чернівецькій області. «Тобто найбільша увага прикута саме до нас», - зазначив він.

«Нині знову прибули літаки з медичною допомогою, обладнанням, засобами індивідуального захисту. Все це розподіляється між областями. Я звернувся з проханням виділити Чернівецькій області трішки більше, з розрахунку, що у нас найбільша кількість інфікованих. Нам пообіцяли, що Чернівецька і Київська області перебувають на пріоритетному забезпеченні. Мені сказали, що при розподілі між областями застосовуються два показники: скільки в нас лікарів, і скільки хворих. Якщо, наприклад, Сумська область – 94 випадки, то наша вже 1308. Зрозуміло, що нам сьогодні трішки більше потрібно», - розповів Осачук.

Він повідомив, що у п’ятницю, 24 квітня, Чернівецька область отримала 6 тисяч костюмів біозахисту. Щотижня в область прилітають по два літаки з усім необхідним.

За словами Осачука, ліків і засобів індивідуального захисту вистачить області на 4-5 тижнів. «Я особисто був у всіх лікарнях, заглядав на складські приміщення, говорив з головними лікарями. При такому навантажені, яке вони мають сьогодні, щонайменше на 4-5 тижнів ми забезпечені», - сказав він.

Осачук зазначив, що найбільше області не вистачає медперсоналу. «Ми маємо тривожну ситуацію з лікарями, багато медперсоналу захворіли. Є ситуація, що кілька лікарів звільнилося», - бідкається очільник Чернівецької області.

Як відомо, Буковина – епіцентр коронавірусної пандемії в Україні. Найменша область країни має найбільшу кількість виявлених хворих на Covid-19. Станом на суботу, 25 квітня, в регіоні вже зафіксовано 1308 випадків інфікування, померли 30 людей. За останню добу зафіксована рекордна кількість інфікованих – 109 осіб, хоча попередньої був спад - 59.

Нагадаємо, станом на ранок 25 квітня, в Україні 8125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 201 летальний, 782 пацієнти одужали. Протягом 24 квітня отримано 478 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України прийняв постанову, що визначає правила та умови, за якими медичні працівники, залучені до боротьби з Covid-19, будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я - оплату послуг через Національну службу здоров’я

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: