Офіс президента змінив заяву про «Велике будівництво» після критики експертів

Офіс президента змінив заяву про «Велике будівництво» після критики експертів
Політиком і «невдахою року» українці назвали Зеленського
Фото: Главком

Повідомлення виправили, але протиріч не бачать

Офіс президента України змінив свою заяву від 23 грудня про сприйняття українцями проєкту «Великого будівництва» – замість «головної позитивної події» він став «однією з головних позитивних подій» 2020 року.

Попередня версія заяви містила твердження, що «Велике будівництво» вважають найкращою подією в Україні за рік «більшість респондентів (93%)».

«За уточненою інформацією від Фонду «Демократичні ініціативи», програму «Велике будівництво» назвали подією року 11,3% опитаних, з них 93% оцінили її як позитивну. «Велике будівництво» – єдиний з пунктів у рейтингу топ-5 подій року, який українці відзначили позитивно», – йдеться в заяві.

Офіс президента вибачився за неточність. Зміни адміністрація президента внесла після того, як фонд розкритикував її за невірне цитування результатів свого дослідження.

«23 грудня комунікаційники Офісу президента, посилаючись на наше з КМІСом (Київським міжнародним інститутом соціології – ред.) опитування, зробили цілу «новину»: «Президентська ініціатива «Велике будівництво» стала головною позитивною подією 2020 року». Мовляв, «згідно з опитуванням, такої думки дотримується переважна більшість респондентів (93%)». Насправді цю ініціативу відзначило лише 11,3% (!) опитаних. А от вже з цих 11,3% позитивно її оцінили 93%», – пояснили соціологи.

Цю ситуацію вже прокоментував заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Він у коментарі LIGA.net заявив, що і в опитуваннях групи Рейтинг та КМІС, і в опитуванні Демініціатив більшість українців підтримує інфраструктурні ініціативи.

«Результати підтверджують, що «Велике будівництво» увійшло в ТОП-5 подій року (враховувалися як негативні, так і позитивні події). І саме президентська програма була визначена українцями як найбільш позитивна подія року. Не бачу ніяких протиріч», - заявив Тимошенко.

21 грудня Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва оприлюднив соціологічне дослідження, згідно з яким українці назвали політиком 2020 року президента Володимира Зеленського, він же очолив і народний рейтинг «невдах» року.

Ще одне соціологічне дослідження показало, що більшість українців вважає Зеленського головним розчаруванням 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: