Оксфордський словник обрав слово року

Оксфордський словник обрав слово року

Явище, яке описує слово року, існувало протягом десятиліть, але термін став дуже популярним після виходу Великобританії з ЄС і президентських виборів у США

Оксфордський словник англійської мови обрав слово 2016 року – ним стала «постправда» (post-truth), повідомляє «Інтерфакс».

«Після довгих дискусій і роздумів словом 2016 року було обрано «постправду» – так характеризуються обставини, в яких об'єктивні факти менш впливають на формування громадської думки, ніж емоції або особисті переконання», – йдеться в повідомленні на сайті словника.

Наголошується, що явище, яке описує слово «постправда», існувало протягом десятиліть, але термін став дуже популярним після виходу Великобританії з ЄС і президентських виборів у США, на яких переміг республіканець Дональд Трамп. Саме в цей період слово стало загальновживаним і з'явилося у виступах політиків і текстах ЗМІ.

У шорт-лист Оксфордського словника також увійшли слова «коулрофобія» (боязнь клоунів), «брекзітер» (прихильник виходу Великобританії з ЄС) і «чатбот» (програма, в якій користувач говорить із комп'ютером, що симулює розмову).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: