Окупаційна адміністрація Севастополя бідкається: інвестори оминають місто десятою дорогою

Окупаційна адміністрація Севастополя бідкається: інвестори оминають місто десятою дорогою

Бізнес стоїть, бо нема вільної землі і санкції відлякують інвесторів

Російська окупаційна адміністрація Севастополя визнала, що економіка міста не розвивається після захоплення Криму. Заступник так званого губернатора Олексій Єремеєв пов'язав це з відсутністю вільної землі в Севастополі. Начебто саме це - головна проблема, яка гальмує прихід інвестицій в місто.

«Кількість осіб, потенційних інвесторів, які звертаються до департаменту пріоритетних проектів або на ім'я губернатора, досить велика. Але у нас є головна проблема - це обмеженість земельного ресурсу, оскільки до 2014 року вся земля в місті була роздана», - поскаржився Єремеєв.

За словами представника окупаційної влади, далеко не вся «роздана земля» використовується ефективно, деяка «не використовується взагалі». «Ведемо претензійну роботу з точки зору розірвання орендних договорів на землю, щоб залучати її в обіг. Така земля могла б використовуватися для реалізації інвестиційних проектів тих заявників, які до нас звертаються», - зазначив Єремеєв.

17 грудня 2015 року так званий губернатор Севастополя Сергій Меняйло, якого прислали в українське місто з Москви, теж визнав, що залучення інвестицій в окупований Росією Севастополь зупинилось. Намісник Путіна переконує місцевих, що це трапилось через ряд економічних і політичних чинників. У законодавчій сфері - відсутність механізму виділення земельних ділянок під інвестпроекти, діючий мораторій на відчуження земельної майна, а також західні санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: