Окупаційний суд в Криму залишив затриманих кримських татар під вартою на 2 місяці, - заступник глави Меджлісу

Окупаційний суд в Криму залишив затриманих кримських татар під вартою на 2 місяці, - заступник глави Меджлісу
фото: Крим.Реалії

13 травня російський суд в окупованому Криму постановив залишити затриманих кримських татарів під вартою на два місяці

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, колишній віце-прем’єр кримського уряду, екс-віце-спікер парламенту Криму, колишній голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров, якого зараз окупанти звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії в інтерв’ю «Главкому» розповів, як російські окупанти розправляються з кримськими татарами на анексованому півострові.

«Є така організація Хізб ут-Тахрір, міфічна. Ппринаймні для Криму вона міфічна. Хізб ут-Тахрір в Російській Федерації заборонена, в Україні вона не була заборонена. 12 травня відбувалися обшуки в п’яти місцях, затримані Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абельтаров і Енвер Мамутов. Всі ці люди проживають у Бахчисараї. Ще обшук проводився в культурно-розважальному центрі, якій в народі називають «кафешка». Начебто її власники причетні до Хізб ут-Тахрір. Усіх цих людей обвинувачують в екстремістській діяльності, у підготовці терористичних актів, в організації терористичного осередку. 13 травня відбувся суд, який постановив залишити затриманих під вартою на два місяці», - розказав Умеров.

Він вважає, що по завершенню цього терміну продовжиться «тягомотина» з їх утриманням, як це зазвичай бувай в подібних випадках.

«Вже більше року триває подібна ситуація з чотирма севастопольськими (в січні та квітні 2015 року у справі по організації терористичної діяльності були затримані кримські татари Руслан Зейтуллаєв, Нурі Прімов, Рустем Ваітов та Ферат Сейфуллаєв – «Главком»). Історія із затриманням трьох ялтинських і одного хлопця з Алушти триває вже другий місяць. Тобто ця справа, нинішні свіжі затримання… Це вже буде третя справа щодо Хізб ут-Тахрір», - додав заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: