Окупанти проводять обшуки у будинку кримськотатарського активіста Мустафаєва

Окупанти проводять обшуки у будинку кримськотатарського активіста Мустафаєва
Обшуки у будинку Марлена Мустафаєва в окупованому Криму 

Мати кримськотатарського активіста Зарему Куламетову відвезли в невідомому напрямку

В окупованому Криму в дачному масиві Кам’янка російські силовики проводять обшуки у будинку громадського активіста Марлена Мустафаєва.

Про це повідомив кримськотатарський активіст Осман Аріфм.

«Камаз російської гвардії перекрив вулицю . Що відбувається в будинку Марлена невідомо», — написав він.

Також повідомляється, що мати кримськотатарського активіста Зарему Куламетову відвезли в невідомому напрямку. Про це розповіла її дочка Ріана Куламетова.

За словами дівчини, мати перебувала в парку у Старому Криму, де відпрацьовувала покарання у вигляді 250 годин обов'язкових робіт.

«Приїхав білий мікроавтобус і сірий автомобіль, як мені розповів очевидець, до мами підійшли в парку силовики, показали посвідчення і відвезли. Вона довго не виходила на зв'язок. Зараз я приїхала до нашого дому в Старому Криму, де ми жили раніше, тут перекрита вся вулиця і мене в хату не пускають», - розповіла дочка Куламетовой.

За словами Ріани, зараз будинок, де раніше жила Зарема з сином Гірай здається в оренду.

Наразі немає коментарів російських силовиків з приводу того, що відбувається.

 У лютому 2017 року підконтрольний окупуційній владі Київський «суд» Сімферополя виніс вирок про арешт затриманого російськими силовиками мусульманина Марлена Мустафаєва за публікацію у соціальній мережі «Вконтакте» у 2014 році. 

Тоді  Мустафаєву присудили 11 днів адміністративного арешту за пост липня 2014 року у ВК із зображенням символіки організації Хізб ут-Тахрір.

Мустафаєва затримали вранці 21 лютого 2017. Пізніше в його будинку почалися обшуки. Люди, які прийшли підтримати родину Мустафаєва та зняти на відео дії силовиків, також були затримані. Десятьох осіб разом з Мустафаєвим доставили в Київський районний суд окупованого Сімферополя. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: