Окупанти у Криму звільнили з-під арешту адвоката Еміля Курбедінова

Окупанти у Криму звільнили з-під арешту адвоката Еміля Курбедінова
Еміля Курбедінова звільнили із СІЗО 11 грудня

Адвокат у п'ятницю збирається в Москву, де захищатиме Богдана Небилицю

В окупованому Криму сьогодні 11 грудня звільнили з-під арешту адвоката Еміля Курбедінова, який захищає українських політв'язнів.

Спільнота «Кримська солідарність» транслювала в прямому ефірі на «Фейсбук» зустріч адвоката із соратниками та спілкування біля буцегарні окупантів у Сімферополі.

«Мій арешт співпав з арештом правозахисника Пономарьова. Я з ним спілкувався напередодні. Думав, що буде більше ніж п’ять діб. Перший суд тривав до 23:00», - сказав Курбедінов в своєму коментарі.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть вплинути такі арешти на захист моряків він цього не виключив, але додав що «на першому плані у нас люди, а все інше мішура».

«Складно передати словами те, що я відчуваю. Не думаю, що заслуговую такої уваги, не очікував, що стільки народу мене зустрічатиме... Ми  приклад, я думаю, для багатьох народів: починаючи від Росії і закінчуючи народами інших країн», - додав адвокат.

«Сьогодні виїжджаю в Ростов-на-Дону до політв'язня Енвера Мамутова, а після цього у п'ятницю маю бути в Москві, де захищаю Богдана Небилицю, за його справою проходитимуть слідчі дії», - зазначив Кубердінов.

Він також додав, що в окупованому Криму продовжується тиск на адвокатів. «Але їхні методи роблять нас сильніше. Нас саджають, але все більше приходять людей на наш захист», - додав він

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 7 грудня заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб за статтею 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики чи символіки екстремістських організацій) за пост у соцмережі Facebook 2013 року.

Курбедінов вважає, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: