Окупанти в Криму отримали прямий доступ до спадщини кримських татар

Окупанти в Криму отримали прямий доступ до спадщини кримських татар

В окупованому Криму повідомили про зміну власника Ханського палацу

Підконтрольний Росії комітет з державної реєстрації та кадастру окупованого Криму зареєстрував право власності на 32 об'єктів нерухомості Ханського палацу. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на коментар прес-служби відомства.

«Таким чином музей-заповідник повністю перейшов під контроль в республіканську власність (мається на увазі власність окупаційної адміністрації, яку контролює РФ – ред.)», - сказано в повідомленні.

Серед оформлених палацових об'єктів пам'ятника загальносвітового значення - головний, гаремний, кухонний і світський корпуси, стайня, Соколина вежа, Мала Ханська мечеть, 11 нежитлових будівель, 3 складських приміщення.

Ханський палац-музей в Бахчисараї - найвідоміший музей, пов'язаний з історією кримських татар, територія літньої резиденції кримських ханів Гіреїв. На території музейного комплексу розташовані палац, гаремний корпус, ханський цвинтар і мечеть.

Ханський палац у Бахчисараї є кандидатом на внесення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поряд з Генуезькою фортецею у Судаку, Кримською астрофізичною обсерваторією, Мангуп-Кале, Ескі-Кермен і Чуфут-Кале.

Заступник генерального директора ЮНЕСКО Ерік Фальт 21 вересня повідомив про вихід на завершальний етап консультацій з вироблення параметрів механізму прямого моніторингу ситуації в Криму у сферах компетенції організації.

У лютому 2017 року, в Національній комісії України у справах ЮНЕСКО закликали країн-партнерів відправити моніторингову місію на територію анексованого Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: