Окупанти затримали в Криму кримськотатарського активіста

Окупанти затримали в Криму кримськотатарського активіста
Руслан (Алімдар) Бєлялов

В окупованому Криму затримання Алімдара Бєлялова розцінили, як тиск на мусульман півострова

Сьогодні в районі 16:00 в окупованому Сімферополі співробітниками поліції був затриманий активіст об'єднання «Кримська солідарність» Руслан (Алімдар) Бєлялов. Про це інформує «Кримська солідарність».

За інформацією, що надійшла, причина його затримання - нібито його автомобіль знаходиться в угоні.

Об'єднання відзначило, що минулого тижня в будинку Бєлялова окупаційні силовики провели обшук, після якого була виявлена пропажа особистих грошей – 3 тис. доларів (майже 80 тис. грн) і 60 тис. рублів (близько 27 тис. грн).

«Обшук, зникнення особистих грошей, а сьогодні - затримання ... Все це ми розцінюємо як тиск на соціально і політично активних мусульман Криму. Зокрема загальновідомо, що Алімдар Бєлялов - цивільний журналіст, учасник об'єднання «Кримська солідарність». Він відомий громадськості тим, що займає активну громадську позицію: постійно підтримує кримських татар під час обшуків, на судах, робить стрім з місця події цих подій, і просто не залишається осторонь від проблем свого народу», - йдеться у заяві «Кримської солідарності».

Нагадаємо, у Бахчисараї, Старому Криму і в селищі Зарічне Сімферопольського району окупованого Криму пройшли обшуки у громадських активістів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: