Окупанти заявили про «націоналізацію» майна Меджлісу

Окупанти заявили про «націоналізацію» майна Меджлісу
Російський військовий біля будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, 2014 рік 
Фото з відкритих джерел

Перелік об'єктів власності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, про який йде мова, не оголосили

В окупованому Криму мають намір передати майно Меджлісу кримськотатарського народу підконтрольному Росії Духовному управлінню мусульман.

Про це в понеділок, 29 жовтня, сказав так званий глава «уряду» анексованого Росією півострова Сергій Аксьонов, передають Крим.Реаліі.

Відзначається, що напередодні така ініціатива прозвучала на Курултаї (національному з'їзді - ред) мусульман Криму, скликаному російським ДУМК у суботу 27 жовтня.

Повідомляється, що перелік об'єктів власності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, про який йде мова, не оголосили.

При цьому Аксьонов уточнив, що «націоналізація» в Криму в даний час не проводиться, але по відношенню до власності Меджлісу кримськотатарського народу «відповідні заходи повинні бути прийняті».

У свою чергу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що після деокупації півострова все майно буде повернуто.

«Значна частина нерухомості була придбана на пожертви наших співвітчизників, переважно, в Туреччині, а також з США та Румунії. Вони вносили внески не для маріонеток Кремля, а для представницького органу свого народу», - розповів Джемілєв.

«У міжнародних судах будуть відповідати не маріонетки, а Росія. Все, що у нас будуть забирати - ми сприймаємо спокійно. Після повернення Криму - все буде відновлено», - додав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: