Окупанти знову закрили Керченську протоку через погоду

Окупанти знову закрили Керченську протоку через погоду
Керченський міст під час негоди

В Керченській протоці сьогодні очікували дозволу на проходження п’ять суден, які прямували Маріуполя

Прохід суден через Керченську протоку 23 грудня закрили через погодні умови для всіх суден.

Про це повідомив у Facebook керівник проекту «Майдану закордонних справ» Андрій Клименко.

«Керченську протоку закрили по погоді для всіх суден 16, 17, 18 і до 16 год. (по Києву) 19 грудня 2018. Пропускати судна почали близько 16 год. 19 грудня. Звичайний потік суден відновився зранку 20 грудня. З раннього ранку 23 грудня 2018 протоку знову закрили через погодні умови», - написав Клименко.

Він поінформував, що за час попереднього шторму в Керченській протоці накопичилося дев’ять (сім під прапорами ЄС) суден напрямком на Маріуполь/Бердянськ, причому два з них прибули до початку шторму і закриття протоки. Однак перші судна з тих, що накопичилися в протоці за цей час, на Маріуполь/Бердянськ почали пропускати тільки о 17-й год. (за Києвом) 21 грудня, тобто через дві доби після того, як рух протокою було відкрито і вже пропущено десятки суден напрямком на російські порти, акцентував Клименко.

Він також повідомив, що станом на 12 год. за київським часом очікували дозволу в Керченській протоці п’ять суден призначенням до Маріуполя, в тому числі один під прапором ЄС; у дорозі на Маріуполь, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - одне судно.

Дозволу на прохід в Бердянськ у Керченській протоці очікують чотири судна (два з них під прапором ЄС), в дорозі на Бердянськ в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - одне судно.

Як відомо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та невиправдану атаку 25 листопада на три українські судна біля Керченської протоки, Державний департамент США виділить додаткові $10 млн у якості військової допомоги Україні для зміцнення військово-морських оборонних можливостей України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: