Держдеп США виділить $10 млн для зміцнення ВМС України

Держдеп США виділить $10 млн для зміцнення ВМС України
Кошти виділять у відповідь на ескалацію з боку РФ та невиправдану атаку на три українські судна

Американська сторона робить крок у солідарності з Литвою та Великою Британією, які також планують збільшити свою допомогу Україні у сфері безпеки

У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та невиправдану атаку 25 листопада на три українські судна біля Керченської протоки, Державний департамент США виділить додаткові $10 млн у якості військової допомоги Україні для зміцнення військово-морських оборонних можливостей України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту США.

При цьому підкреслюється, що американська сторона робить цей крок у солідарності з Литвою та Великою Британією, які також планують збільшити свою допомогу Україні у сфері безпеки.

«Сполучені Штати закликають Росію негайно повернути Україні захоплені судна і затриманих членів українських екіпажів, відкрити Керченську протоку й Азовське море для кораблів, що прямують через неї з або до українських портів, а також поважати суверенітет України та її територіальну цілісність в межах визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води», - додали у Державному департаменті США.

Раніше стало відомо, що про перший транш військової допомоги Конгрес США повідомить на початку 2019 року.

Також спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що другий транш військової допомоги для України буде надано в 2020 році.

Як відомо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: