Олександр Янукович проти Іллі Пономарьова: суд зупинив розгляд справи і пояснив причину

Олександр Янукович проти Іллі Пономарьова: суд зупинив розгляд справи і пояснив причину
Олександр і Віктор Януковичі

Янукович-молодший зможе захистити свою честь і гідність після оголошення вироку в справі президента-втікача

Печерський районний суд Києва зупинив провадження у справі сина колишнього президента Олександра Януковича за позовом до екс-депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 8 жовтня.

Позивач просить суд визнати недостовірною інформацію та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію, яку Пономарьов надав як свідок у справі про державну зраду українського президента-втікача Віктора Януковича. Російський депутат Держдуми V-VI скликань заявив, що у 2013 році син екс-президента вів переговори з керівництвом РФ про продаж українських облігацій зовнішньої позики та після цього нібито отримав $1 млрд. підкупу за відмову президента України Віктора Януковича підписати Угоду про Асоціацію з ЄС.

Ілля ПономарьовІлля Пономарьов

Тоді прес-секретар Олександра Януковича назвав ці слова «відвертою брехнею». На його думку, такі свідчення в суді Пономарьов надав нібито «за завданням Генпрокуратури України» як «плату» за можливість перебування і сприяння з боку влади у веденні бізнесу в Україні.

Печерський райсуд отримав клопотання від представника російського екс-депутата, який просив зупинити розгляд цивільної справи до набрання законної сили вироку в кримінальній справі № 756/4855/17 за обвинуваченням Віктора Януковича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Слідчий суддя Ірина Кирилюк визнала це клопотання обґрунтованим, оскільки колегія суддів Оболонського райсуду Києва ще не здійснила оцінку доказів Іллі Пономарьова як свідка у справі державної зради Віктора Януковича. А, отже, розгляд цивільної справи наразі є неможливим. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: