Олімпійські водойми в Ріо-де-Жанейро заражені вірусами та бактеріями, - ЗМІ

Олімпійські водойми в Ріо-де-Жанейро заражені вірусами та бактеріями, - ЗМІ
Фото mir-la.com

Спортсмену достатньо проковтнути три чайні ложки води, щоб з великою часткою ймовірності заразитися інфекцією, що викликає шлунково-кишкові і респіраторні захворювання

Ступінь забрудненості олімпійських водойм в Ріо-де-Жанейро досягла критично небезпечного рівня. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дані лабораторних досліджень.

Фахівці виявили, що вода сильно забруднена фекаліями, які є джерелами вірусів і хвороботворних бактерій і являють серйозну загрозу здоров'ю спортсменів, які змагаються у водоймах.

Дослідження води почали проводити 16 місяців тому. Ще його перші дані, опубліковані понад рік тому, показали, що рівень забрудненості води вірусами в 1,7 мільйона разів перевищує допустимі норми.

Як відзначають фахівці, при такій концентрації вірусів, спортсмену достатньо проковтнути три чайні ложки води, щоб з великою часткою ймовірності заразитися інфекцією, що викликає шлунково-кишкові і респіраторні захворювання. З водою на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро будуть контактувати плавці на відкритій воді, веслярі і учасники змагань з вітрильного спорту.

Як відомо, Олімпіада-2016 в Ріо пройде з 5 по 21 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: