Омбудсмен попросила Конституційний суд скасувати е-декларування для активістів

Омбудсмен попросила Конституційний суд скасувати е-декларування для активістів
Конституційний суд України

Денісова зазначила, що антикорупційні обмеження мають стосуватися лише чиновників

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила до Конституційного суду подання з метою скасувати електронне декларування для громадських активістів.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Денісова наголосила, що громадянське суспільство повинно відігравати роль органу контролю влади, тоді як обов’язкове е-декларування робить його залежним від неї.

Омбудсмен зазначила, що антикорупційні обмеження мають стосуватися лише чиновників.

«Поширення цих зобов’язань на фізичних осіб суперечать конституційним правам та принципу верховенства права в частині порушення правової визначеності», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цього тижня Денісова заявила про підготовку конституційного подання омбудсмена щодо визнання неконституційною норми про е-декларування для громадських активістів.

Як повідомляв «Главком», 27 березня 2017 року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Також повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить декларації 12 посадовців, суддів та нардепів, серед яких Євген Мураєв, В'ячеслав Богуслав та Ігор Шкіря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: