Омелян: китайські компанії хочуть будувати платні автобани в Україні

Омелян: китайські компанії хочуть будувати платні автобани в Україні

Платні дороги в Україні будуть будуватися за кошти інвесторів

Китай серйозно нарешті розцінює Україну як місце для будівництва платних автобанів, і вони готові сюди вкладати кошти, заявив Омелян

Китайські компанії готові вже в найближчий рік-два вкладати кошти в будівництво в Україні платних автобанів.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі «Радіо НВ».

«Китай серйозно нарешті розцінює Україну як місце для будівництва платних автобанів, і вони готові сюди вкладати кошти», - заявив Омелян, коментуючи позитивні підсумки своєї минулотижневі поїздки в КНР.

«Була цікава предметна розмова. Ми домовилися з декількома компаніями, що вони зараз проведуть оцінку і, думаю, що вже в наступному році ми зможемо вже більш-менш предметно говорити про те, що ці автобани можуть почати будуватися», - підкреслив міністр.

В першу чергу це буде складова автобану GoHighway, який з'єднає Балтику і Чорне море, а також автобани, які з'єднуються з морськими портами.

Платні дороги в Україні будуть будуватися за кошти інвесторів. «Ми сьогодні вже повністю готові до концесійних доріг, чого раніше ніколи не було в Україні», - зазначив Омелян. Міністр вірить, що цей експеримент буде успішним, питання тільки в тому, як багато таких доріг буде побудовано: «В Європі це 5-7% від загальної кількості магістралей».

Міністр нагадав, що відповідно до 10-річної транспортної стратегії, Україна розраховує побудувати 10 автобанів високої європейської якості.

При цьому будуватися будуть «сучасні розумні дороги» - тобто не тільки асфальтні, а й розраховані на електромобілі і взаємодію з водієм.

До слова, 14 червня Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з компанією Hyperloop Transportation Technologies у сфері впровадження технології Hyperloop в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: