Омелян: в Україні є лише дві злітні смуги в гарному стані

Омелян: в Україні є лише дві злітні смуги в гарному стані
Володимир Омелян
Фото: Міністерство інфраструктури

За словами міністра, необхідно щонайменше 3 млрд грн., щоб відновити злітні смуги національних аеропортів, а їх більше десяти

В Україні є лише дві злітні смуги, які знаходяться в гарному стані. Всі інші потребують ремонту. На модернізацію потрібно щонайменше 3 млрд гривень. Грошей на цю справу з державного бюджету не надійшло. Про це наголосив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

В Україні лише є дві злітні смуги в гарному стані. Всі інші підлягають ремонту.

«І на сьогодні це величезний виклик, і державне завдання. Термінали можна будувати за недержавний кошт. Насправді термінал може бути і у вигляді палатки на перших етапах, тут немає великої трагедії для внутрішніх перевезень, то питання злітних смуг та авіаційної безпеки дуже серйозне», - говорить Омелян.

За його словами, необхідно щонайменше 3 млрд грн., щоб відновити злітні смуги національних аеропортів, а їх більше десяти. Необхідне також додаткове фінансування на одеське летовище, це десь 2-3 млрд грн., щоб збудувати нову смугу або відремонтувати ту, яка є. Це гроші, які мають бути з державного бюджету. Поки що їх так і не було отримало ні в 2016, ні в 2017 роках.

Окрім того, міністр зазначає, що зараз йде дуже гарно синергія державно-приватного партнерства. «Багато міст розуміє, що розвиток авіації є, але державних грошей на модернізацію немає. Тому вкладаються муніципальні кошти. Таким шляхом пішов Житомир. Там також залучені і приватні кошти. Таким же самим шляхом планує йти і Миколаїв та інші міста», - резюмував Омелян.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: