Онуфрій віддав Кримську єпархію Росії?

Онуфрій віддав Кримську єпархію Росії?
Митрополит Сімферопольської і Кримської єпархії Лазар досі значиться серед членів Синоду УПЦ МП
Фото: YouTube

Під час святкової літургії кримський митрополит УПЦ МП Лазар зачитав послання від Кирила, а не від Онуфрія

Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, який є членом синоду Української православної церкви Московського патріархату, під час Святкової літургії у соборі Олександра Невського, що в окупованому Сімферополі, зачитав «Огласительне слово на Великдень святителя Іоанна Златоуста і Пасхальне послання Святішого Патріарха Кирила», ідеться в повідомленні на сайті Сімферопольської і Кримської єпархії церкви Московського патріархату в Україні

Митрополит Лазар також прийняв благодатний вогонь, який до окупованого Криму дістався через Москву. 

.jpeg_05.Люди у цивільному доставили Благодатний вогонь з Москви до Сімферополя. Фото: прес-служба аеропорту «Сімферополь»

Примітно і те, що на сайті кримської єпархії цієї церкви тепер жодним словом не зазначено, що вона є частиною Української православної церкви, яку очолює митрополит Онуфрій. У вкладці «банківські реквізити» на сайті єпархії зазначено, що вона зареєстрована як православна релігійна організація «Сімферопольська і Кримська єпархія».

44_01У Криму під час Великодня порушували карантинний режим. Фото: Youtube  Крым24

У телесюжетах телеканалів, підконтрольних окупаційній владі, також не зазначається, до якої церкви належить Сімферопольська і Кримська єпархія. Це при тому, що церква Московського патріархату в Україні у суді намагається відстояти назву «Українська православна церква». Її архієреї наполягають на тому, що церква, яка є частиною Російської православної церкви і має центр у країні-агресорі має називатися «УПЦ».

Між тим назва Українська православна церква і відповідна абревіатура УПЦ (і ПЦУ також), за даними Мін'юсту, належить автокефальній Уцеркві, предстоятелем якої є митрополит Епіфаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: