ООН: близько 750 тис. дітей на Донбасі можуть залишитися без чистої питної води

ООН: близько 750 тис. дітей на Донбасі можуть залишитися без чистої питної води
104 тисячі дітей цього тижня на чотири дні були позбавлені доступу до безпечної питної води

Загалом, близько 3 млн людей на сході України залежать від водоочисних систем, навколо яких зараз відбуваються бої

Майже 750 тисяч дітей на сході України можуть залишитися без чистої питної води в результаті збройних зіткнень в районі розташування важливих об'єктів цивільної інфраструктури на Донбасі. Така ситуація загрожує спалахом інфекційних захворювань.

Про це попередила представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Афшан Хан, повідомляє «Центр новин ООН».

Цього тижня через ескалацію збройних зіткнень і, зокрема, обстрілів були пошкоджені дві станції з очищення води Південно-Донбаська водопроводу. В результаті приблизно 400 тисяч осіб, включаючи 104 тис. дітей, по обидва боки лінії зіткнення в Донецькій області чотири доби були позбавлені доступу до безпечної питної води.

У четвер увечері бригаді ремонтників вдалося відновити зруйновану систему водопостачання.

За словами представника ЮНІСЕФ, близько 3 млн людей на сході України залежать від водоочисних систем, навколо яких зараз відбуваються бої.

Як повідомляв «Главком», Південно-Донбаський водовід, робота якого раніше була порушена внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань, розпочав роботу після проведених відновлювальних робіт.

Нагадаємо, з 10 червня через пошкодження двох ЛЕП і трансформаторної підстанції п’ять районів Донецької області – Покровський, Селидовський, Волноваський, Добропільський, Мар’їнський – були без централізованого водопостачання

В Авдіївці оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня.

Бойовики три доби обстрілювали житлові квартали Авдіївки. У вівторок, 13 червня, о 17:35 ворожі снаряди знову розірвалися в старій частині міста. Осколками було поранено жінку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: