Опоблок закликав СБУ кваліфікувати напад на «Інтер» як теракт

Опоблок закликав СБУ кваліфікувати напад на «Інтер» як теракт

Папієв вважає, що Міністерство внутрішніх справ зволікає з розслідуванням нападу на телеканал «Інтер».

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Папієв звернувся до голови Служби безпеки України Василя Грицака з аргументацією про те, що напад невідомих осіб на телеканал «Інтер» слід кваліфікувати як терористичний акт, а також до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням провести власне об'єктивне і неупереджене розслідування подій 4-6 вересня навколо телеканалу.
За словами політика, Міністерство внутрішніх справ зволікає з розслідуванням нападу на телеканал «Інтер».
«Виходячи з того, що існує доручення президента України генеральному прокурору України взяти розслідування під особливий контроль, я звернувся в Генеральну прокуратуру, щоб вона забрала справу, яку веде Національна поліція, і провела власне об'єктивне неупереджене розслідування», - заявив Папієв.
«Матеріали, які мені надали працівники телеканалу, волонтери, а також записи з камер відеоспостереження підтверджують, що напад на телеканал здійснила озброєна група людей з чіткою координацією дій. Були чітко розписані ролі, був здійснений навмисний підпал приміщення, в якому знаходилися люди. Більш того, на місці злочину вони залишили предмет, схожий на протитанкову міну. Саме тому я звернувся також до голови Служби безпеки України з вимогою, щоб до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено повідомлення про вчинення злочину, яке було б кваліфіковано за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу «Терористичний акт», а не за статтями «Хуліганство» і «Умисне пошкодження майна», як це зробила Національна поліція », - додав народний депутат.
За словами Папієва, необхідно також, щоб правоохоронні органи з'ясували роль міністра внутрішніх справ в подіях, які відбулися навколо телеканалу «Інтер».
«Міністр внутрішніх справ робив заклики розібратися з телеканалом« Інтер ». Необхідно з'ясувати, чи був він в якості підбурювача, замовника чи в якості організатора. Нехай це з'ясує слідство, адже покарати необхідно не тільки виконавців атаки на телеканал, а й замовників та організаторів», - резюмував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: