Органи соцзахисту не справляються з числом одержувачів субсидій, - міністр

Органи соцзахисту не справляються з числом одержувачів субсидій, - міністр

За словами міністра соцполітики, загальна кількість субсидіантів буде на рівні 9 млн осіб

Для монетизації субсидій необхідно, щоб кількість субсидіантів знизилася до 3 млн чоловік. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Якщо ми говоримо про монетизацію пільг, ми запізнилися на 20 років. Що стосується монетизації субсидій, я не вважаю, що цю ідею сьогодні можна і потрібно реалізовувати, починаючи з загальної кількості субсидіантів, ми прогнозуємо, що їх буде майже 9 млн осіб», - зазначив він.

Міністр додав, що органам соціального захисту не під силу впоратися з такою кількістю субсидіантів , оскільки процедура оформлення субсидії триває близько 10 днів.

Рева зазначив, що для монетизації субсидій необхідно скорочувати кількість субсидіантів.

«Спочатку треба створити умови, щоб їх кількість зменшилася шляхом збільшення доходів. Коли їх чисельність скоротиться до 3 млн, можна ставити питання про перехід на грошові розрахунки. Є тільки один шлях - підвищення соціальних стандартів, пенсій і зарплат. Я думаю, що протягом 2-3 років можна зменшити кількість субсидіантів до 3 млн осіб», - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України запустив сайт, на якому зібрана інформація про тарифи, субсидії і комунальних платежів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: