Організатори «Євробачення» оштрафують Україну з двох причин

Організатори «Євробачення» оштрафують Україну з двох причин

Російському «Першому каналу» європейські мовники направили зауваження за відмову транслювати конкурс, але штрафувати не будуть

Організатори пісенного конкурсу «Євробачення» заявляють, що оштрафують Україну за відмову пустити російську співачку Юлію Самойлову, оскільки дії Києва завдали шкоди репутації конкурсу. В Європейській мовній спілці повідомляють, що на Україну також накладуть штраф через затримки в організації заходу.

У свою чергу, російському «Першому каналу» європейські мовники направили зауваження за відмову транслювати змагання. Але штрафувати Росію організатори «Євробачення» не будуть, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше у четвер голова НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що щодо Національної суспільної телекомпанії України будуть застосовані штрафні санкції через незабезпечення участі у проведеному в Києві «Євробачення-2017» учасниці від Росії Юлії Самойлової.

Крім того, організатор «Євробачення» пригрозив Україні ізоляцією від конкурсу. 

Співачка Самойлова раніше виступала в окупованому Криму 27 червня 2015 року. Таким чином, співачка порушила постанову Кабінету міністрів України № 367 від 4 червня 2015 року, згідно з якою іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для в’їзду на територію Криму.

Раніше Україна вже вживала заходів до російських артистів, які незаконно виступали в Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: