Організатори Євробачення впевнені: Київ забезпечить безпеку конкурсу 2017 року

Організатори Євробачення впевнені: Київ забезпечить безпеку конкурсу 2017 року

Головний пісенний конкурс Європи наступного року відбудеться в Україні

Виконавчий продюсер «Євробачення» Йон Ола Санд висловив упевненість, що Україна, попри складну ситуацію в країні з огляду на конфлікт на Донбасі, зможе забезпечити безпеку учасникам конкурсу 2017 року. Про це Санд заявив в ніч на неділю, 15 травня, в Стокгольмі, звертаючись до переможниці музичного конкурсу української співачки Джамали.
«Упевнений, що ти і жителі України подарують нам привітний прийом і зможуть забезпечити нашу безпеку», - наголосив Санд.
Сама Джамала, відповідаючи на питання одного з журналістів про те, чи повинен конкурс пройти в Криму (співачка - за походженням кримська татарка),сказала: «Сподіваюся, «Євробачення» пройде в Україні».
Генеральний директор Європейської спілки мовників (ЕВU), яка організовує конкурс, Інгрід Дельтенре, своєю чергою, пояснила, що організатори конкурсу хочуть послати чіткий сигнал, незважаючи на «полярність реакцій в Європі». «Це сигнал толерантності, відкритості та різноманіття думок», - заявила вона.
Нагадаємо, українська співачка Джамала одержала перемогу в 61-му пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого пройшов у суботу, 14 травня. Зі своєю піснею «1944» вона випередила за результатами голосування журі та глядачів представників Австралії та Росії, які посіли відповідно друге та третє місця.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: