«Останній шанс бабусі»: жінки-депутати просять Нацполіцію знайти замовників антиреклами Тимошенко

«Останній шанс бабусі»: жінки-депутати просять Нацполіцію знайти замовників антиреклами Тимошенко
Антирекламна кампанія проти голови партії «Батьківщина», народного депутата Юлії Тимошенко на вулицях столиці

Депутатський запит підписали народні депутати Олена Кондратюк (ВО «Батьківщина»), Ірина Геращенко і Марія Іонова (обоє БПП)

Народні депутати України Олена Кондратюк (ВО «Батьківщина»), Ірина Геращенко і Марія Іонова (обоє БПП) звернулися до голови Національної поліції Сергія Князєва, голови Держспоживслужби Володимира Лапи і київського міського голови Віталія Кличка розібратися з появою недобросовісної зовнішньої реклами проти голови партії «Батьківщина», народного депутата Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на текст запиту від 29 листопада.

У документі зазначено, що в ніч на  23 листопада на вулицях Києва з’явилися білборди з антирекламою лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко і її програми «Новий курс України». На білбордах фотографії Тимошенко і провокативні лозунги «Підняла ціну на газ в 2008, підніму в 2019» і «2019 – останній шанс для бабусі».

Тоді у «Батьківщині» поспішили заявити, що «достовірно відомо» про причетність до появи білбордів президента України Петра Порошенка.

Згодом народний депутат і член президії центральної ради партії БПП Сергій Березенко спростував приналежність своєї політсили до антиреклами лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, заявивши, що «згадування чи використання вікових або фізіологічних особливостей людини для реклами є принизливим, ницим і негідним вчинком».

Народні обранці Кондратюк, Геращенко та Іонова просять поліцію з’ясувати інформацію щодо замовників, джерел фінансування та загальний наклад антиреклами проти лідера «Батьківщини». Також заявники хочуть почути відповідь від представників влади та правоохоронців на питання, чи було отримано згоду Юлії Тимошенко на використання у згаданих матеріалах її ім’я та зображення.

(для перегляду списку натисніть на зображення) 

«Просимо також поінформувати про вжиті або заплановані заходи щодо реагування на виявленні порушення законодавства України про рекламу в частині поширення недостовірної або такої, що принижує честь і гідність Юлії Тимошенко інформації в рекламних матеріалах, розміщених на білбордах у Києві», - говориться у депзапиті.

Як відомо, 12 грудня майбутній кандидат у президенти лідер партії «Батьківщина» екс-прем’єр Юлія Тимошенко звинуватила главу держави Петра Порошенка у «фальшивому патріотизмі» і порадила виправити написи на рекламних бордах. Своє обурення вона пояснила ситуацією з першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки Сергієм Семочком, чиї дружина та донька мають російське громадянство.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: