Остап Семерак: європейці долучилися до розв'язання проблеми зі сміттям в Україні

Остап Семерак: європейці долучилися до розв'язання проблеми зі сміттям в Україні

Україна отримала можливість вирішити проблеми з відходами на повноцінному європейському рівні

Україна підписала меморандум щодо співпраці у побудові ефективної системи поводження з відходами між урядом України та німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), яка реалізує програму підтримки зеленої модернізації української економіки. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба відомства.

«За короткий строк маємо вирішити кілька важливих стратегічних завдань, які докорінно змінять систему поводження з відходами. До нас уже приєдналися представники інших міністерств і, що головне, – наші міжнародні партнери… Це означає, що Україна отримала можливість вирішити проблеми з відходами на повноцінному європейському рівні», – сказав Семерак.

Міністр зазначив, що у відомстві вже працюють робочі групи з розробки Національної стратегії поводження з відходами. Роботу над нею планують завершити в грудні нинішнього року.

«На порядку денному – повне реформування сфери поводження з відходами. Це не лише внутрішня необхідність, а й виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – резюмував міністр.

У рамках підписаного меморандуму сторони об’єднають зусилля для розробки стратегії, яка б відповідала вимогам ЄС та найкращим світовим практикам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: