«Отче наш» у Раді: нардеп пояснив, як з’явилася ідея законопроекту

«Отче наш» у Раді: нардеп пояснив, як з’явилася ідея законопроекту
Нардепам пропонують читати «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань Ради

Законопроект зареєструвала група депутатів, яка регулярно збирається на ранкові молитиви щочетверга

Народний депутат від «Народного фронту» Віктор Єленський пояснив, чому з'явилася ідея законопроекту щодо колективного читання народними обранцями «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань Ради.

«Цей законопроект зареєструвала група депутатів, яка регулярно збирається на такі вранішні молитви і розбір Святого Письма. Вони це роблять у четвер кожного сесійного тижня і очевидно під час одного з розборів Святого Письма їм прийшла така думка», - заявив Єленський в ефірі «5 каналу».

Також він додав, що один народний депутат з цієї групи радився з ним.

«Я висловив йому з цього приводу таке зауваження: звичайно, держава повинна гарантувати кожному свободу совісті і забезпечувати її, але в країні, де існує режим відокремлення церкви від держави, яка є світською, в законодавчому органі це навряд чи доцільно... до мене вони звернулися як до релігієзнавця», - підсумував нардеп.

Нагадаємо, серед ініціаторів законопроекту №6722, в якому пропонують читати молитву «Отче наш» одразу після відкриття пленарних засідань,  - народні депутати Оксана Білозір, Павло Унгурян, Олег Березюк, Валерій Дубіль, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко, Микола Лаврик, Юрій Соловей та Юрій Павленко. 

«Главком» повідомляв, що в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та народний депутат Оксана Білозір щочетверга збираються на «традиційний парламентський молитовний сніданок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: