Отруєння дітей в таборі на Донеччині: число госпіталізованих зросло до 91

Отруєння дітей в таборі на Донеччині: число госпіталізованих зросло до 91
Фото: прес-служба прокуратури Донецької област

Встановлено, що перший випадок захворювання виник 15 липня у працівника харчоблоку

Станом на 18 липня з позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Яструбок», філія «Орлятко» Лиманського району Донецької області, з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 91 людину, з них 76 дітей та 15 дорослих з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

«На сьогодні триває комплексне санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху за участю  спеціалістів Держпродспоживслужби в Донецькій області, фахівців ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України», департаменту охорони здоров’я та департаменту соціального розвитку Донецької облдержадміністрації з відбором зразків довкілля, мікробіологічним обстеженням персоналу закладу», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що відібрано зразки проб харчових продуктів, води, змиви з об’єктів довкілля, обстежено персонал закладу.

За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що перший випадок захворювання виник 15 липня у працівника харчоблоку. Наступні випадки захворювання почали реєструватися з 16 та 17 липня серед дітей всіх чотирьох загонів оздоровчого закладу.

Нагадаємо, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на брифінгу 18 липня, що причиною масового отруєння у дитячому таборі у Донецькій області є ймовірно інфекція сальмонельоз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: