Отруєння Скрипаля: Москва шукає слабкі місця Великої Британії, - Financial Times

Отруєння Скрипаля: Москва шукає слабкі місця Великої Британії, - Financial Times
Юлія та Сергій Скрипаль

Міжнародний скандал через отруєння Скрипаля: Путін демонструє дзюдоїстський підхід

Протягом місяця, який минув з моменту отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, Росія шукає лазівки в діях Великобританії щодо цього випадку, пише Financial Times.

Видання зауважує: спершу Москва сказала, що їй не дають доступу до інформації. Потім звинуватила британський уряд в поспішності висновків і озвучила власні теорії обставин отруєння Скрипаля і його доньки.

«На цьому тижні Росія вхопилася за заяву глави британської військової лабораторії Портон-Даун, що вона не визначила джерело використаного нервово-паралітичного агента. Через день вона розкопала твіт, опублікований 22 березня британським Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності (FCO), в якому говорилося, що Портон-Даун встановила джерело нервово-паралітичного агента. У середу ввечері Росія запросила провести у четвер зустріч Ради Безпеки ООН для обговорення британських звинувачень», - йдеться у статті.

«Це м'яка сила з російським ухилом, - сказав Матьє Булега, науковий співробітник аналітичного центру Chatham House. - Вони використовують наші слабкості проти нас. Дуже дзюдоїстский підхід».

«Заперечення Москвою своєї причетності до справи Скрипаля, підтримуване державними ЗМІ в Росії і за кордоном, перегукується з її спробами зупинити міжнародні заходи через  Україну і Сирію. У цих випадках російські державні ЗМІ теж представляли безліч різних звітів, які суперечили заявам західних урядів і часто один одному, - йдеться у статті. - Ми знаємо, яку тактику вони використовують. Але вона не змінює фактів»,  - йдеться в відеозаписі, опублікованому FCO на сторінці в Facebook.

Британський уряд як і раніше дотримується думки, що за цим отруєнням, «швидше за все», стоїть Росія. Цей висновок грунтується на розвідданих, а також аналізі, проведеному Портон-Даун. Що стосується старого твіту, FCO повідомило, що в ньому міститься «неточний звіт» про брифінгу британського посла в Москві. Ця заява підкріплюється транскриптом події, представленим FCO», - передають Менсі і Седдон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: