Падіння плити на підлітків на Дніпропетровщині: відкрито кримінальну справу

Падіння плити на підлітків на Дніпропетровщині: відкрито кримінальну справу

Поліція повідомила, мешканці будинку підтвердили, що вони скаржилися щодо аварійності козирка під’їзду

У Кам'янському Дніпропетровської області після обвалу плити на трьох підлітків, що спричинило смерть одного з них, поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) проти відповідних посадових осіб. Про це повідомила речниця поліції м. Кам'янське Олена Тимченко в коментарі телеканалу «112 Україна».

«За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість)», - заявила Тимченко й уточнила, що провадження відкриють не за фактом, а проти конкретних посадових осіб, які за це відповідають.

Поліцейськими було опитано мешканців цього будинку. Вони відзначили, що неодноразово зверталися до посадових осіб керівної компанії з приводу аварійного стану перекриття даху над під'їздом.

У двох підлітків після події зараз стресовий шок, додала Тимченко.

«В одного потерпілого хлопчика забій лівої гомілки та стресовий шок. У другого хлопчика - забій правого ліктьового суглоба і стресовий шок. Поліцейські вранці спілкувалися з лікарями і повідомили, що хлопчикові, у якого постраждала рука, наклали гіпс», - заявила Тимченко.

Тимченко зазначила, що відповідальність за статтею кримінального кодексу передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певним видом діяльності на строк до 2 років та зі штрафом від 100 до 205 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, у суботу 28 жовтня у м. Кам’янське у Дніпропетровській області загинув підліток, ще двоє постраждали. Інцидент стався внаслідок падіння двох залізобетонних плит - козирка та бокової стінки навісу над під’їздом. Місцеве видання повідомило з посиланням на джерела, що жителі неодноразово скаржилися на аварійний стан козирка над під'їздом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: