Палестина проведе засідання сесії парламенту в квітні

Палестина проведе засідання сесії парламенту в квітні

Основним питання буде конфлікт із Ізраїлем і роль США

Представник Організації визволення Палестини (ОВП) повідомив про те, що парламент Палестинської автономії проведе засідання наступного місяця. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Під час засідання буде розглядатися питання визнання США Єрусалиму в якості столиці Ізраїлю і вплив цього рішення на врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту. Востаннє Палестинська національна рада, до якого входять 700 представників, скликалася в 2009 році. Рішення скликати парламент, за словами Васеля Абу Юссефа, прийняв Виконавчий комітет ОВП, який очолює Махмуд Аббас. 

Окрім питань врегулювання конфлікту із Ізраїлем і ролі США в цьому процесі Палестинська національна рада має обрати нових членів Виконкому ОВП і Центральної ради. Палестинська національна рада була створена в 1996 році, проте вибори до неї не проводилися із 2006 року, коли на них переміг рух ХАМАС. Однак після того як ОВП і ХАМАС після 10 років конфлікту домовилися про його припинення, очікується що на засідання Палестинської національної ради будуть присутні делегати як із Сектора Гази, де базується ХАМАС, так із Західного берегу річки Йордан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: