Пам'ятники Леніну звезуть в аерпорт "Жуляни"

Демонтовані в рамках декомунізації пам'ятники будуть зберігатися в Києві в аеропорту Жуляни. 

Про це повідомив радник мера української столиці Дмитро Білоцерківець.

"У зв'язку з тим, що міська рада Києва довгий час не може визначити місце зберігання пам'яток, що потрапляють під закон про декомунізацію, мером Києва було дано розпорядження визначити тимчасовим місцем зберігання один із відкритих майданчиків в аеропорту Жуляни", - написав він на своїй сторінці в соціальної мережі Facebook.

За словами радника мера, в даний час ведуться переговори з Національним авіаційним університетом про те, щоб доповнити їх експозицію пам'ятниками радянської епохи. "Все повинно робитися цивілізованими методами, - підкреслив Білоцерківець. - Наприклад, такі музеї існують в Прибалтиці і Польщі".

Український парламент 9 квітня минулого року прийняв закони про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонивши їх пропаганду і символіку. Пізніше декоммунізаціонний пакет підписав президент Петро Порошенко.

Відповідно до закону, місцева влада зобов'язана перейменувати області, райони, міста, села, вулиці та інші об'єкти топоніміки, які мають радянські назви. Крім того, в містах України підлягають знесенню всі пам'ятники діячам радянського періоду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: