Папа Римський про можливій конфлікт США і КНДР: широкомасштабна війна знищить більшу частину людства

Папа Римський про можливій конфлікт США і КНДР: широкомасштабна війна знищить більшу частину людства
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск заявив, що для врегулювання відносин між Вашингтоном і Пхеньяном потрібна третя країна, яка виступить в ролі посередника. Як повідомляє BBC, можливим посередником понтифік бачить Норвегію.

«У світі так багато координаторів, є посередники, які пропонують себе - такі, наприклад, як Норвегія. Вона завжди готова допомогти. Це тільки один, але їх багато. Але шлях - це шлях переговорів, дипломатичного рішення», - наголосив папа Франциск.

«Ми говоримо про майбутнє людства. Сьогодні широкомасштабна війна знищить - я не сказав би половину людства - але більшу частину людства, а також культуру, все. Це було б жахливо. Я не думаю, що сьогодні людство зможе витримати це», – додав він.

Папа Франциск також не виключає своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, який відвідує Італію для участі у саміті G-7. «Я приймаю будь-якого главу держави, хто просив про аудієнцію», - завив понтифік.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон закликав світову спільноту різко збільшити тиск на Північну Корею, відзначивши, що нездатність зробити це може бути «катастрофічною». Також він зазначив, що США готові вжити військові дії проти режиму Кім Чен Ина, якщо «це буде необхідно».

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що будь-яке втручання Північноатлантичного альянсу в можливий конфлікт між Сполученими Штатами та Північною Корею виключене.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: