Paradise Papers: з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків

Paradise Papers: з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків
Журналістський проект «райські папери» або «папери райських островів»

Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів

Репортери Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань оприлюднили новий масив документів, у яких йдеться про податкові лазівки та резонансні ділові контакти високопоставлених осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів. Серед іншого ідеться про архів юридичної компанії Appleby з Бермудських островів, яку вважають одним з провідних реєстраторів офшорних компаній, а також фірму із Сінгапуру. 

Новий витік даних, який журналісти за масштабами порівнюють з «панамськими паперами», назвали «райськими паперами» або «паперами райських островів» (Paradise Papers), оскільки в досліджених документах йдеться про офшорні фірми, зареєстровані на таких островах, як Бермудські, Кайманові тощо. 

У цих документах згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема, у паперах фігурують дані про радників, чиновників та інших наближених до американського президента Дональда Трампа осіб. Також ідеться про їхні ділові контакти з Росією. Газета Süddeutsche Zeitung у своєму повідомленні також згадує британську королеву Єлизавету ІІ, колишнього німецького канцлера Гергарда Шредера й такі фірми, як Nike, Apple, Deutsche Post, Siemens, Allianz та Bayer.

Українська команда «Слідство.Інфо» як офіційний партнер Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності повідомила в неділю, що долучилася до цього міжнародного проекту і знайшла у документах більше десятка українських прізвищ. Зокрема, йдеться і про прізвище українського президента Петра Порошенка, зазначається на сайті «Громадського».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: