ПАРЄ ухвалила резолюцію про права переселенців в Європі

ПАРЄ ухвалила резолюцію про права переселенців в Європі

Резолюція заснована на доповіді «Гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб в Європі»

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на основі доповіді «Гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб в Європі» прийняла резолюцію про гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Європі.

Про це йдеться на сайті ПАРЄ.

«В Європі більше чотирьох мільйонів чоловік переміщаються всередині своєї країни через збройні конфлікти і насильство. І їх гуманітарні потреби і права, вимагають більшої уваги і узгоджених зусиль з припинення їхніх страждань», - повідомили в ПАРЄ.

Так, прийнявши резолюцію, парламентарії підкреслили, що депортація або насильницьке переселення цивільного населення є злочином проти людства.

На думку Комітету, держави-члени повинні визнати і забезпечити дотримання прав ВПО у відповідності з Європейською конвенцією про права людини та іншими міжнародними договорами, в той же час, реагуючи на їх гуманітарні та соціальні потреби.

На думку парламентаріїв, рішення Європейського суду з прав людини повинні бути виконані повністю і без затримок, і національна політика повинна проводитися для захисту людей, змушених жити в іншій частині країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: