Парубій пояснив, як можуть звільнити Герасим’юк із Нацради

Парубій пояснив, як можуть звільнити Герасим’юк із Нацради
Ольга Герасим'юк

Герасим’юк попри звільнення з посади заступника голови, все одно залишиться членом Нацради, призначеним Верховною Радою

Журналістка, телеведуча Ольга Герасим’юк, яка просила звільнити її з посади першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, все одно залишиться членом цього органу.

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Погоджуюсь з позицією Ольги Герасим'юк, що Нацрада має залишатись незалежною від будь-яких політичних впливів, а також виконувати зараз свою головну функцію – переліцензування цифрових ліцензій. Відтак, з розумінням поставився до позиції Ольги подати у відставку з посади Першого заступника Голови, аби звернути увагу на неприпустимість будь-яких маніпуляцій в процесі переліцензування», — написав він у Facebook.

Парубій водночас наголосив, що Герасим’юк попри звільнення з посади заступника голови, все одно залишиться членом Нацради, призначеним Верховною Радою.

Наприкінці червня повідомлялося, що Ольга Герасим’юк просить звільнити її з посади заступниці голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. За її словами, у Нацраді «створено неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови».

Герасим’юк була призначена членом Нацради 4 липня 2014 року. Працювала позаштатним кореспондентом ВВС, автором-ведучою на телеканалі «1+1», згодом стала генеральним продюсером ТРК «Студія «1+1». Була народним депутатом п’ятого і шостого скликань Верховної Ради.

Згідно з законодавством, заяву Герасим’юк про звільнення має розглянути Нацрада.

Більше читайте у матеріалі: Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: