Парубій пояснив, чому затягується питання з призначенням членів ЦВК

Парубій пояснив, чому затягується питання з призначенням членів ЦВК
Фото ТСН

Спікер не виключив, що цього тижня можуть розглянути питання призначення нового складу ЦВК

Керівництво Верховної Ради просить пришвидшити спеціальну перевірку двох кандидатів у члени Центральної виборчої комісії. На Погоджувальній раді керівник фракції БПП Артур Герасимов зазначив, що «необхідно оновити склад ЦВК, визначитися з суддями Конституційного Суду, затвердити представника парламенту для проведення аудиту НАБУ».

Голова Верховної Ради Андрій Парубій щодо ЦВК сказав: «По двох членах ще не завершена спецперевірка. Проте більшість кандидатів у члени ЦВК вже пройшли перевірку, по двох ми чекаємо у найближчі дні кінцевих результатів спецперевірки – і тільки після того з’явиться можливість для розгляду на комітеті, а вже потім на сесії Верховної Ради».

Спікер не виключив, що якщо буде завершена спецперевірка, то і цього тижня можуть розглянути питання призначення нового складу ЦВК.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що громадськість вважає, що влада заборгувала країні перепризначення ЦВК.

«Якщо сьогодні залишається по двох кандидатах не проведені спецперевірки, я пропоную, щоб від імені погоджувальної ради голова Верховної Ради звернувся до відповідних структур з проханням, щоб вони прискорили – щоб ми на четвер вийшли на голосування по новому складу ЦВК, тому що зараз це відповідальність парламенту і ми надто довго над цим працюємо», – сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: