Парубій проводить засідання погоджувальної ради

Парубій проводить засідання погоджувальної ради
Погоджувальна рада у парламенті відбувається щопонеділка 

У вівторок нардепи планують розглянути п’ять законопроектів, які голови комітетів визначили як першочергові

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій проводить засідання погоджувальної ради парламенту,

Відповідно до Регламенту Верховної Ради, засідання погоджувальної ради відбувається кожного понеділка під час роботи у пленарному режимі. 

Як повідомляє кореспондент «Главкома», у вівторок нардепи планують розглянути п’ять законопроектів, які голови комітетів визначили як першочергові. Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, про реформування державних та комунальних ЗМІ. Також розглянуть у другому  читанні проект про функціонування парламентського видання «Голос України», в якому друкуються остаточні варіанти законів та набуття їхньої чинності.

У середу депутати візьмуться за  ратифікації. У четвер ключовим питанням стане проект закону про мову. Парубій наполягатиме, щоб проекти законів розглядали за повною процедурою, обговорили їх та визначились з одним з них і прийняти його в першому читанні.

Крім того готовий до розгляду законопроект до другого читання про внесення до армійського статуту відносно вітання «Слава Україні». Також у четвер планують розглянути законопроект про публічні закупівлі.

Можливо, візьмуть на розгляд зміни до Конституції про перейменування двох областей, які не встигли розглянути минулого тижня.

До складу погоджувальної ради входять спікер парламенту, його заступники, голови депутатських фракцій і груп, голови комітетів (хоча замість них можуть бути присутніми їхні заступники). До того ж на засідання погоджувальної ради можуть приходити депутати, щоб обговорювати питання і пропонувати зміни до проектів порядку денного сесії, розкладу пленарних засідань та плану роботи на тиждень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: